VRAGEN, INSCHRIJVINGEN OF BESTELLINGEN

VILTEN IN DE KLAS

 

Na jarenlange ervaring in het begeleiden van volwassenen en kinderen in het vervaardigen van wol tot vilt, zijn wij ervan overtuigd dat dit een ideaal materiaal is voor het onderwijs. Wij zouden graag die kennis met u delen.

 

De ervaring heeft ons geleerd dat vilt een natuurlijke therapeutische uitwerking heeft. Wol heeft haar eigen vormmogelijkheden en begrenzingen. Wanneer deze niet gerespecteerd worden zal de wol niet vervilten. Het materiaal is van nature autoritair. Daar leren mee omgaan is niet alleen waardevol op zich, maar werkt ook rustgevend, verhoogt de concentratie en sterkt het zelfvertrouwen en de eigenwaarde. Bovendien stimuleert de handeling van het vilten de ontwikkeling van de basale zintuigen, de fijne motoriek en de oog-hand coördinatie.

 

Wat hebben we u te bieden?

-vilten rond een thema in de klas.

-bijscholing in de school zelf of in ons atelier.

-dagen voor meester of juf in ons atelier.

-leveren van wol als basispakket.

 

download hier onze folder.

 

VILTEN VOOR MEESTER EN JUF

 

Tijdens de viltdagen voor meester en juf in ons atelier richten we ons volledig op vilten met kinderen. Aan de hand van een zelfgekozen viltwerkje leert u alles over vilt en hoe het gebruikt kan worden in de klas.

 

75€ / persoon incl. materiaal

vanaf 4 personen

datum af te spreken

BIJSCHOLING IN DE SCHOOL

 

Om onze ambachtelijke en pedagogische knowhow met u en uw collega's te delen organiseren wij graag een pedagogische studiedag in uw school.

 

25€ / persoon incl. materiaal

vanaf 8 personen

datum af te spreken

VILTEN ROND EEN THEMA IN DE KLAS

 

We komen graag vilten in uw klas! We hebben verschillende voorbeelden waaruit u kan kiezen of we realiseren uw eigen idee. Zo kan u het vilten in ieder project, periode of thema passen. Ieder kind kan zijn eigen viltwerkje mee naar huis nemen of we kunnen samenwerken aan een groter werk voor de klas zoals een speeltapijt, wandschilderij, tipi, luster, tent, ...

 

40€ / lesuur excl. materiaal

datum af te spreken

WOL ALS BASISPAKKET

 

Naast workshops, bijscholingen en begeleiding in de klas leveren we u ook graag de nodige materialen om te vilten met kinderen. Met een basis viltkoffer van €150 is u klas goed uitgerust om de wereld van het vilten te verkennen.

 

Wat zit er in een viltkoffer?

- 1,6kg wol

- 30 priknaalden

- 6 prikmatjes